Presa din Ungaria, despre noile dezvăluiri făcute în cazul de dopaj al Simonei Halep: ”Pot da totul peste cap”

de: Beatrice Dumitru
09 11. 2023

Simona Halep a fost depistată pozitiv la US Open 2002 și suspendată. La mai mult de o lună de la aflarea verdictului, Patrick Mouratoglou și-a asumat vina în cazul româncei. Presa din Ungaria a analizat situația după reacția antrenorului francez și a ajuns la o concluzie. Despre ce este vorba.

Reacție în cazul Halep

Simona Halep a depus, pe 24 octombrie, apel la Tribunalul de Arbitraj Sportivde la Lausanne împotriva suspendării sale de patru ani pentru dopaj. Românca a ieșit pozitivă la un test, la o substanță interzisă, numită Roxadustat. Românca așteaptă procesul de la TAS și cere ca decizia ITIA să fie anulată şi sancţiunea sa „să fie redusă”, potrivit tribunalului din Elveția.

Patrick Mouratoglou, antrenorul care a pregătit-o pe Simona Halep în perioada aprilie – octombrie 2022,
și-a recunoscut pentru prima dată vina în cazul sportivei noastre, explicând că este responsabil pentru ceea ce i s-a întâmplat. Acesta a spus că el și fizioterapeuta Candice Gohier au fost cei care i-au recomandat sportivei suplimentul contaminat, la US Open 2022.

Simona Halep și antrenorul Patrick Mouratoglou.

„Noi i-am propus să ia colagen. Noi i-am adus colagen de la o companie. Acest colagen s-a întâmplat să fie contaminat. Nu aveam de unde să ştim. Sunt responsabil pentru ce s-a întâmplat, pentru că este echipa mea.

Eu sunt, de fapt, cel care i-a dat acel colagen. Am făcut toate testele posibile pentru a stabili că este vorba despre o contaminare”, a declarat Patrick Mouratoglou, pe Instagram.

Ce scrie presa din Ungaria despre cazul Halep

Jurnaliștii din Ungaria au analizat situația Simonei Halep și consideră că afirmațiile lui Patrick Mouratoglou pot da peste cap întreg cazul, asta deoarece antrenorul francez și-a luat întreaga vină asupra sa.

Mărturia neașteptată făcută de Mouratoglou poate întoarce peste cap întreg cazul Simonei. O mostră bruscă de sinceritate, o recunoaștere a responsabilității sau pregătirea pentru negocierile de la TAS? 

Citește și: Horia Tecău, dezvăluiri despre Simona Halep și revenirea ei în circuit: ”E cel mai bun scenariu”

Declarațiile lui Mouratoglou pot fi atribuite fiecărei posibilități. Desigur, între ce a zis el și realitate poate fi doar o întâmplare„, notează Eurosport Ungaria.

Simona Halep a fost suspendată provizoriu din octombrie 2022, iar perioada până la decizia anunțată de ITIA va fi luată în considerare. Astfel, suspendarea fostului număr unu mondial este valabilă de la 7 octombrie 2022 până la 6 octombrie 2026.

Patrick Mouratoglou, atacat dur după suspendarea Simonei Halep

Reacția lui Patrick Mouratoglou în cazul Halep s-a viralizat în timp record, dar mulți sunt convinși că gestul acestuia este doar unul de imagine. Dacă fostul lider mondial l-a menajat, deocamdată, în schimb, rețelele de socializare l-au desființat după mesajul transmis.

Ce laș! I-a trebuit atât de mult timp (n.r. – să vorbească), deși noi știam de la bun început că echipa lui e responsabilă pentru cazul de dopaj. Dacă ar fi ieșit în public de la început, atunci și haterii Simonei ar fi tăcut. Dar acest laș a fost îngrijorat, pe bună dreptate, că imaginea Academiei sale va fi pătată. Și că oamenii își vor da seama, în sfârșit, ce se întâmplă la el.

Citește și: Simona Halep și-a etalat o bijuterie de lux. Poate costa 200.000 de euro. Cum arată FOTO

El niciodată nu a încetat să mai fie antrenorul Serenei și i-a distrus numele Simonei, doar pentru că a câștigat Wimbledonul în fața Serenei”, a spus unul dintre fanii Simonei Halep, potrivit jurnaliștilor publicației Sportskeeda.

Simona Halep nu a mai jucat un meci oficial de mai bine de un an, iar în urmă cu câteva zile a făcut apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, împotriva suspendării dictate de ITIA.